Vloeren en tapijten: tapijt schoonmaken

Vandaag de dag zijn er genoeg schoonmaakproducten die al jouw vlekken doen verdwijnen. Heb je een vlek in het tapijt, maar geen schoonmaakproducten in huis? Dan zijn er altijd nog trucjes waarmee je snel en eenvoudig vlekken kunt laten verdwijnen. Met producten die in menig huishouden standaard aanwezig zijn kun je op deze manieren jouw tapijt schoonmaken. Het zijn trucjes die goed resultaat bieden en daarmee ook nog eens een voordelige optie zijn. Lees hier over alle trucjes waarmee je jouw tapijt kunt schoonmaken.

Spa rood

Altijd wel een fles spa rood in huis? Dank kan goed van pas komen wanneer je per ongelijk op het tapijt morst. De koolzuurhoudende drank helpt bij het schoonmaken van vlekken. Doe spa rood in een fles met een spuitdop en spuit voorzichtig op de vlek. Zorg dat de vlek volledig voorzien wordt van de spa rood. Laat het een à twee minuten intrekken en dep vervolgens met een droge en schone doek op de vlek. Je kunt de vlek dan helemaal wegpoetsen. Het is misschien wel de meest eenvoudige manier om van vlekken in het tapijt af te komen.

Scheerschuim

Een trucje tegen vlekken uit de oude doos is het gebruik van scheerschuim. Scheerschuim kun je voor veel meer dingen gebruiken dan alleen maar scheren. Je kunt er zelfs jouw tapijt mee schoon krijgen. Smeer een grote dot scheerschuim op de plek vak de vlek en boen het goed in met het product. Gebruik vervolgend warm tot kokend water om het scheerschuim van het tapijt te halen. Zorg dat je geen product achter laat op het tapijt. Vervolgens kun je met een handdoek de natte plek droog boenen. De vlek is dan helemaal verdwenen.

Oude melk

De kans dat je oude, geschifte melk in huis hebt staan is wellicht niet zo waarschijnlijk. Het kan daarentegen wel de manier zijn om van jouw vlekken af te komen. Geschifte melk is een perfect middel om van alles schoon te krijgen. Het werkt vooral goed op stoffen. Laat een pak melk lang genoeg uit de koelkast om het te kunnen laten schiften. Vervolgens, ja het klinkt misschien vies, schenk je de oude melk over de vlek en boen je het goed door met een doek of een borstel. Laat het mengsel even trekken en zorg dat je het tapijt daarna goed afspoelt. Je wilt geen resten van de melk in je tapijt hebben, dat kan voor vervelende geurtjes zorgen. De vlek is vervolgens helemaal verdwenen. Het is een ouderwets kunstje dat vandaag de dag nog zeker het aanraden waard is. Met oude trucjes wordt jouw tapijt weer zo goed als nieuw.

Voor meer informatie spreek met Bright & Clean.


Delen